tiistai 12. huhtikuuta 2011

Yllätyspyllätyksiä ja perussettiä kampuksella

Päivää että pätkähti!

Huomattiin, että pakko kai tässä on taas jotain kirjottaa kun yli viikko ollaan tätäki hommaa taas vältelty. Tilannehan oli se, että Olli oli suunnitellu salaista Suomen vierailua jo melkein pari kuukautta ja siitä ei tiennyt juuri kukaan (lue: siitä ei tiennyt äiti eikä pikkuveljet). Aprillipäivän kunniaksi Olli hyppäs junaan ja jyskytteli sillä eka Kööpenhaminaan ja sieltä Kastrupin lentokentälte ja sieltä kuninkaallisella Finnairilla ensin Helsinki-Vantaalle ja sieltä Rovaniemelle. Sinivalkoisin värein koristellulla lennolla sai ilmaista limpparia ja suomalaista palvelua ja pisteeksi iin päälle Finnair vielä rikkoi Ollin laukun ruumassa. VICTOR MIKE näin "Saint in SA-INT" -kielellä.

No eipä siinä mittään, fiilis oli niin hyvä että ei se menoa lannistanu. Kelit oli niinku veistos Suomessa ja lumet suli silmissä. Ainoastaan harmitti ku pilkille ei päässy, oli sen verran tyytyväisen näkösiä ukkoja istumassa jäillä auringonpaisteessa. Torstaina ajeltiin salakavalasti Nikodemuksen kyydillä Sodankylään ja siipan kanssa lampsittiin sisään pirttiin jossa mamma ja Jaakko oli ottamassa päiväunia sohvalla. Äitillä pyöri sukat jaloissa kun huomas että ulkomaan ihme oli tullu käymään Suomessa. Ja pikkuveljet oli iloisia tuliaisista. Eli win-win-situatiooon. Eipä siinä muutaku otettiin lungisti, saunottiin, käytiin Päivin kammarilla tsekkaamassa Nikon hypettämät karaokehommat ja sunnuntaina sitten piti jo lähteä lentelemään takaisin Tanskaa päin.

Juhoa lainaten: "Kun Finnairilla lähtee kukonpierun aikaan liikkeelle niin luultavasti pääset 'illaksi kotiin' niinkuin niitten slogan sanoo". Ensin piti venttailla neljä tuntia Helsinki-Vantaalla ja sitten vielä kaksi tuntia lisää, koska Japanista ootettiin konetta jossa olisi 60 matkustajaa meidän Köpiksen lennolle. Fffuuu. Onneksi Tanskan junat toimi niinku ajatus ja lopulta vaivaisen 14 tunnin matkustelun jälkeen tuli taitettua se 2000km ja kyynel silmässä pääsi kaatumaan omaan sänkyyn Horsenssissa.




Oli siellä vielä jonkin verran lunta. Kaverit oli sunnuntaina grillaillu Horsensissa ku oli kuulemma ollu +21 astetta lämmintä.


Tälläinen lite-versio Suomen tuliaisista. Kuvasta puuttuu Tonille tuotu Pastillishotti-pullo.

Takaisin tultaessa huomasi että ei täällä kampuksella ollu tapahtunu juuri mitään erityistä:
- Pyykkituvan ovi oli revitty irti
- Common Housen ja asuintalon väliin oli kyhätty viereiseltä raksatyömaalta pöllityistä lastauslevyistä kokko, joka oli luvattoman lähellä talojen seinää
- Yhden ukon asunnosta oli pöllitty kajarit ja toisen asunnosta sohva
- Perjantain myrksy oli levittäny kaikki viereisen raksatyömaan rakennusjätteet ympäri kampusta
- Nurmikenttä oli lannoitettu ja enää banjomusiikki puuttui siitä paskan hajusta

Eipä siinä, keep it real keep it simple. Palataan.

ps. Terveisiä niille äidin kavereille jotka tätä lukee. Ihan kiva tietää että tätä oikeasti lukee muutkin kuin tutut.

1 kommentti:

  1. Mamma Sodankylästä:
    Melkein sain sydärin Ollin ilmestyttyä sohvan viereen; olenko hereillä vai vielä torkuilla....
    Olihan se JYTKY yllätys !

    VastaaPoista