torstai 10. helmikuuta 2011

Koulun alkua odotellessa

Oli hyvä ajatus tulla Horsensiin viikko ennen koulun alkua, jotta ehdittäis rauhassa tutustua paikkaan ja rentoutua ennen koulun alkua. Suunnitelma oli muuten täydellinen, mutta ainoa pikku ”mutta” oli se, että ensimmäinen viikko käsitti kaksi päivää koulua jossa tehtiin lukkarit, kierreltiin koulu läpi ja tehtiin hakemukset oleskeluluvalle ja opiskelijakortille. Käytännössä ainakaan ensimmäisen kahen viikon aikana tässä ei tule tehtyä yhtään kouluhommia.

Civil Engineering – opiskelijat jaettiin pienryhmiin (n. 15 henkilöä / ryhmä) ja ryhmälle laitettiin tuutori, jonka kanssa tsekkailtiin koulu. Perjantaina tulee myös olemaan rastisuunnistuskilpailu, mikä on oikeastaan prikulleen samanlainen kuin Suomessa: kovassa kännissä rällätään ympäri kaupunkia ja tehdään hauskoja tehtäviä. Tosin se asia on eri, että jatkobileet pidetään koulun ruokalassa, johon tulee diskovalot, dj ja ilmeisesti ylimääräinen baaritiski. Ruokalastahan saa ostaa vaikka joka päivä kaljaa ja sitä saa juoda koulussa jos siltä tuntuu. Ei täällä porukka silti vedä samanlaisia tumuja niin kuin Suomessa. Ei täältä ole löytynyt kuin yksi tsekki ja yksi saksalainen jotka osaa ottaa keittoa niin kuin kotona Oulunsalossa. Ehkä se on silti vaan ihan hyvä juttu. :)

Luterilainen kirkko Horsensin keskustassa

















Bambi, Olli ja Ollin ranskalainen kämppis Adrien

Ei ole ihme että tanskalaiset on maailman iloisinta kansaa kun vessan pistorasiatkin hymyilee.


ps. Terveisiä velipojille. Jari ja Janne, ette saa sitä xboxia ikinä. BUAH!

1 kommentti:

  1. Hei, hieno kuva tuo pistorasia, lupaa oikea asenne kaikissa oloissa ;-) Alkoholon käyttö taitaa olla lähes kaikkialla Euroopassa samanlaista, vaikka pieniä kulttuurillisia eroja löytyy ja moni taho miettii vaihtoehtoja tms., ks. esim. http://www.hissunkissun.net/web/hissunkissun/testaaitsesi
    Tsemppiä, Bastian

    VastaaPoista