sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Ranskalaisten kissanpäivät

Ollin kämppis on ranskalainen Adrien, joten oletettavaa on että täällä kämpässä on vieraillut muitakin kyseisen maan edustajia. Hauskasti myös sattui, että Tonin on espanjalainen. Koko campuksella eniten taitaa olla espanjalaisia, sitten ranskalaisia ja puolalaisia. Myös kaksi suomalaista kauniimman sukupuolen edustajaa olemme tavanneet, mutta koska he opiskelevat business managementjotainhömpänpömppää, niin vain englannin kurssi on meille sama. Kokonaisuudessaan täällä on aivan perkeleesti eri kansallisuuksia, koska yksin koulun campuksella asuu abouttiarallaa 800 vaihtaria ja keskustassa olevalla campuksella melkein toinen mokoma. Alla olevissa kuvissa näkyy sekä meidän, että keskustan campukset. Vaikka meidän campus näyttää todella karulta ulkoa päin, niin sisältä kämpät on todella fiksuja ja yleisesti ottaen siistejä. Kai se johtuu siitä, että tämä campus on rakennettu joskus 2008 ja vaihtarit eivät ole päässeet niitä vielä totaalisesti tuhoamaan.
















Kamjatkan mielisairaala(asuntola?).                           
 















Koulun campus.

Koska ranskalaisten kanssa tulee hengailtua paljon, olemme alkaneet kutsua heitä Team Franceksi. Kyseiseen poppooseen kuuluu jo ylempänä mainittu Adrien, Clément (suomalaisten kesken Klementti) ja Romain (tästä en edes uskalla alkaa keksimään mitään suomalaista vastinetta). Näiden ukkojen kanssa on tullu vietettyä ”pala juustoa ja tilkka viiniä” - iltoja ja sitten suomalaisittain ”etkot, bileet ja jatkot päälle” –kännijuhlia. Näin neljän viikon tutustumisen jälkeen tuo Ranskan maajoukkuekin on alkanu oppimaan ottaan kuperkeikkaöljyä.
















Futismatsi student barissa.

Tonilla on miljönäärien iPhone –puhelin, johon voi ladata kaiken maailman sovelluksia. Vietimme ihan normaalia iltapäivää tässä Ollin ja Adrienin kämpillä ja Toni keksi käyttää google translate – sovellusta siten, että kääntää kirosanoja ja haukkumasanoja Suomesta Ranskaksi ja laittaa lukijakoneen lukemaan sen ääneen. Muutaman ivallisen naurun jälkeen Adrien halusi kostaa ja opetteli pari minuuttia käyttämään Tonnin iLuuria. Lopputulos oli se, että hyvin ivallisesti hymyillen Adrien pisti koneen lukemaan lauseen ”Olli pylly Toni”. Eihän siihen voinut todeta muuta kuin, että osu ja uppos ja pahasti.

Romain oli onnenpekka ja sai oman tyttöystävän huijattua käymään täällä katsomassa häntä. Aiemmin oli ollut puhetta, että joskus tehtäisiin ruokaa suomalaisittain ranskalaisille ja vice versa. Koska nyt oli tulossa ilta, joka ei olisikaan perinteinen makkarajuhla eri maiden ukkojen välillä, päätettiin tehdä suomalaiset eväät Team Francelle perjantai-illalle. Ei muuta ku tuumasta toimeen ja kaupungille hakemaan värkit uunilohelle ja perunamuusille. Jos joku ei vielä tiennyt niin täältähän löytää ne kossupullot maitotölkkien vierestä ruokakaupassa, elikä kaljasta absinttiin kaikkea alkoholia myydään ruokakaupassa. Kun oltiin jo kassajonossa, niin vanha heräteostoskärpänen puraisi Tonia ja hän ehdotti erästä jumalten nektariinia jälkiruuaksi fransmanneille. Alhaalla näette kuvan kyseisestä saksalaisten ylpeydestä. Alhaalla on lopuksi kuvasarja kokkauksesta ja illanvietosta aina aamuaikaiseen asti.
Normisettiä ruokakaupassa.
  Olli on sormisuolamiehiä?
 Salainen jälkkäri ranskalaisille.
 ei mitään lisättävää
 Otatko jäxyy? No wittu anna vaan!
 Muuten kiva peli, mutta jos puolet arvattavista henkilöistä on joitain parisataa vuotta sitten kuolleta ranskalaisia poliitikkoja, nii onhan siinä mukava olla suomalaisena seuraamasta vierestä..

ps. Terveisiä Möhö-Tatille, Juhalle ja Johnnylle. Tälläistä täällä on:

2 kommenttia:

  1. Taas piti hymyillä ihan ääneen tuolle Möhö-Tatille :D Luulee vielä ne muut vaihtarit että se on mun oikia nimi ja pittää ihan jonaki vihanneksena.

    VastaaPoista
  2. No mitäs käytännön eroa sillä on että luuleeko ne sinua vihannekseksi vai ei? :--D no ei silti.

    Oltiin tehokkaita ja saman tien naputeltiin blogipostaus ku mainittit asiasta. Ei vaan oikeasti kiinnosta kirjottaa niitä "käytiin koulussa ja sen jälkeen kaupassa ja ostettiin pizza" -postauksia niin siksi on vähän harvempi postaustahti. :)

    VastaaPoista