keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

NATOmäen miehiä

Kaikki varmasti muistaa meidän tiukat avautumiset meidän superhienoista luokkaretkistä? No nyt saatiin tonnin setelille vaihtorahat ja vähän extraakin kun Aprons and Heliports -kurssilla lähettiin käymään luokkaretkellä. Opettaja oli vedelly naruista oikein kunnolla ja järkkäs koko luokalle vierailun NATOn sotilaslentokentälle ja Karupin siviililentokentälle! Siinä oli taas jälleen kerran pohjosen pojat ihmeissään kun tanskalainen majuri hyppäs bussiin ja hurruuteltiin pääesikuntien ja paraakkien välistä kopterihallille ja päästiin tutkimaan ihan ihka oikeaa pelastushelikopteria ja vielä kuviakin saatiin räpsiä niin paljon kuin haluttiin. Ohessa muutama potretti kyseisestä reissusta:


 Nämä on niitä Tanskan palkka-armeijan sotilaita jotka saa syyttää pelikaaneja jotka lentää turbiineihin.
 Pääesikunta
 Saksalaisten rakentama parakki: seinät 2,5m ja katto 3,5 m paksulti betonia. :)
 Tanskalaisten kommandoyksikkö aiheutti tirskuntaa bussin matkustajien joukussa.
 Kolme kilometriä kiitorataa.
 Lentokentän mittari näytti makoisat +16 astetta. Terveisiä sinne ikiroudan keskelle ^_^
 Tanskalainen gonamajuri
 Pelastushelikopteri mallia "helevetin iso". Oli kyllä erittäin komea vehje livenä!
 Jokaisessa kunnon kahvitilassa on tyttökalenteri seinällä. Elikä missä Waldo luuraa tässä kuvassa?
 Pitihän niitä posekuvia ottaa.
 Niitä oli pakko ottaa...
 ... myös pilottilasit päässä piti ottaa! Kuvassa siis helikopterin ohjaamo.
 Venäläisten pikkuriikkinen kuljetuskone Karupin lentokentällä.
Lopuksi vielä maisemakuva kun ajeltiin bussilla kotia kohti. Tuonne kun pääsis talvella pommittamaan kelkalla niin olis aika makosa. :B


Päästiin laskeutumisalueelle katsomaan kun kone rullaa kiitoradalta terminaalien eteen. Ei sitä joka päivä pääse alle sadan metrin päähän laskeutuvasta koneesta. Tarkkasilmäiset voi nähdä pilotin vilkuttavan. :) Lopussa yllätyskommentti!

Pelastushelikopteri lähtee NATOn sotilaslentokentältä. Harmillisesti en saanu videolle kun kopteri nousee ilmaan mutta oli tuo silti ihan siistiä seurata vierestä.


ps. Terveisiä Annelle, Sonjalle, Riitalle, Nadialle, Laurille, Niinalle ja muille Oulun raksatytöille! Nostetaan malja toisillemme ens viikonloppuna. :)

2 kommenttia:

  1. Oliko tuo '722' gonamajurin TJ vai mitä se meinas? Ja on sielä pikkusen paremmat excursiot ku meiän koulusa, meki päästään vaihteeksi oikeen työmaavierailulle Etu-Lyöttyyn :D

    P.S. Harmaan/ruskian nojatuolin päältä löytyy.

    VastaaPoista
  2. Emmie tiiä, mutta särmää tuo ukko ei ollu nähnykkään. Siviililentokentän johtaja kyykytti enemmän sen työntekijöitä entä tuo mosia tuolla hallilla. :)

    Käytiin me maanantaina myös vedenpuhdistamolla excursiolla mutta se oli niin paska reissu että ei siitä kehannu ees mainita tuon ylpeän reissun rinnalla.

    VastaaPoista