sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Opinnoista. Siis ihan niistä oikeista opinnoista.


Tässä havahduttiin siihen, ettei olla oikeastaan kerrottu yhtään mitään mitä täällä on tehty noiden opintojen suhteen. Tavoitteenahan meillä on pamauttaa tiskiin 27 ECTS kun tullaan takaisin Suomeen. Määrä on normaalia vähempi, koska VIA UC vaatii vähintään 30 ECTS per lukukausi, mutta koska elämä on makoisaa OAMK-pojalle, saatiin rakennustekniikan koulutusvastaavalta lupa pärjätä vähemmällä. Useimmat täällä tekee jonkin sortin projektia joka vastaa 5-15 op:ta riippuen homman laajuudesta. Me ei sellaseen hommaan ryhdytty vaan päätettiin käydä pelkästään kursseja 27 pojon edestä.

Erittäin positiivisena yllätyksenä on tullut se, että koko koulun henkilökunta puhuu erittäin hyvää englantia ja ammattisanastonkaan kanssa eivät ole jäätyneet kertaakaan opetuksen aikana. Oikeastaan koko kylässä ei ole tullut kuin pari henkilöä vastaan joilta ei ole irronnut apua englanniksi. Ihmiset on avuliaita ja kaikki muut on todella mukavia paitsi paikalliset samanikäiset miehet. Mahtaa ukoilla tympästä, kun ulkomaan vahvistukset tulee ja vie niiden tsäänssit? BD

Meillä molemmilla on samat seitsemän kurssia jotka ovat:

Aprons and Heliports: Kurssilla käydään läpi miten suunnitellaan helikopterien ja lentokoneiden laskeutumis- ja kenttäalueita. Kaiken puolin erittäin ässä kurssi, vaikkakin aivan hiton random faktoja tuolta vaan jää päähän. :)

Basic GIS 1: GIS-karttaohjelmalla piirtelyä joka tehdään etätöinä opettajalle. Opetellaan tietokannan luomista jne. perusjuttuja. Tälläinen kurssi on myös OAMK:ssa.

English language: Tuskin tarvii selittelyä. Samaa monisterallia mitä on tehty nelosluokalta lähtien.

Project methodology: Väriliidut ja paperit mukaan ja kurssille. Opettaja selittää jotain aivan ihme juttuja projektin johtamisesta, mihin liittyy avaruus, uskonto ja kaikkea siltä väliltä. Pilipalijuttu koko kurssi.

Road design in Urban Areas: Peruskurssi tierakentamiseen. Vaikka tieto on tuttua, kurssi on silti hyvä koska sanasto on haastavaa. Myös jotkut lähtökohdat tielle on erilaisia koska ollaan Tanskassa eikä Suomessa.

Road-construction Works: Käydään läpi tierakennustyömaa-asioita. Ollaan tehty kaksi luokkaretkeä joista ensimmäinen oli omakustannematka toiselle puolelle kaupunkia katsomaan normaalia tietä joka aiotaan rakentaa uudestaan (niinpä, mitä hittoa??) ja toinen oli reissu keskustaan jossa katottiin auki kaivettua tietä ja hulevesiviemäriputkea. Tämäkin kurssi on tällainen anti-mind blowing –experience.

Traffic And Crossroads: Tällä kurssilla tutkitaan liikenneruuhkia ja ratkaisuja uusille risteyksille. Liikenneympyrälaskut on ainakin ollut aivan uusi kokemus tällä kurssilla.

Waste Water Treatment: Never say never. Olli vannoi Tonille, ettei varmasti tule käymään mitään veteen liittyviä kursseja Tanskassa, mutta totuus oli tässäkin asiassa tarua ihmeellisempää. Hyvänä puolena on se, että opettaja on todella asiallinen ja hyvä tyyppi. Tällä kurssilla käydään läpi vedenpuhdistamoita ja niiden mitoittamista. Ehkä tästä kurssista voisi saada ihan oikean hyväksiluvun Suomessa?

ps. Terveisiä Hoblaahoppulan Samwise Gamgeelle sinne Tsekkeihin! Teillä on helevetin hyvä blogi, keep up the good work. B)

1 kommentti:

  1. Ei perkale Qlli, hokasin just itekki, ettei mekään olla kirjotettu mitään opiskeluista! :D Kiitokset terveisistä ja takasin sinne Tanskanmaalle, tejänki töskäämistä on mukava seurata! Käyhän lukkeen uutta shaibaa mejän blogista. Keep the shit coming! :P

    VastaaPoista