sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Ciao Amico & arrivederci! part. 2/2

Moro!

Nyt täytyy pyytää anteeksi, että tätä toista osaa on jouduttu odottamaan sormet syyhyten näin kauan. Allekirjoittanut on taas pyöriny vähän ympäri Eurooppaa niin ei siinä ole joutanu paljoa blogeja kirjoittelemaan. Mutta nyt päästetään ilmoille toinen osa Ollin Italian reissusta!

Elikä ykkösosassa jäätiin Vatikaanin vierailuun, ja seuraavana päivänä otettiin vuokra-auto alle ja lähdettiin polkemaan kohti Napolia ja Vesuviusta. Matkasta teki erittäin makoisaksi sen, että Ollilla ei riittänyt ikä vuokra-autolla ajamiseen (25v.) joten lähinnä autoa ajoi Eero ja Olli toimi kartturina, samalla kun isä jakoi näsäviisaita ja vääriä ohjeita takapenkiltä. Isoa hilpennystä aiheutti myös se, että Eerolla paloi käämit autolla ajamiseen kun oltiin ajettu puoli metriä parkkiruudusta eteenpäin. Matka sais siis erittäin lupaavan alun!

Motarilla huomattiin, että Italiassa pitää aina olla kolikkoja mukana, koska tietulleja on vähän väliä. Periaatteessa ihan hyvä ajatus, sillä siinähän maksetaan käytöstä. On myös mahdollista ajaa pieniä kinttupolkuja, jotka mutkittelevat moottoritien ympärillä, mutta nopeampaa pääsee tällä kuninkaallisella valtatiellä.


Eero, maanteiden kuningas.

Ja maisemat olivat aivan perkeleen nättejä. Vuoria, solia ja viinitiloja:


Nätti rivi on kaiken aa ja oo.

Yleisesti on tiedossa, että Napolissahan ei oikein ole toiminut tämä roskien poisvienti kaupungista. Epävirallisten huhujen mukaan mafia tappelee siitä, kuka tämän bisneksen itelle saisi, ja siksi roskapussit löytää nykyään kadulta, eikä kaatopaikalta. Tuntui ihan, että Napoli oli Italialle samanlainen persereikä niinkuin Kemi on Lapille. Paikallinen ajokulttuuri aiheutti harmaita hiuksia koko porukalle, ja jälkeenpäin ajateltuna suojelusenkelit taisivat paiskoa triplavuoroa, koska yhtään kolaria skoottereiden ja muiden pirunkeksintöjen kanssa ei tapahtunut.

Napolissa ollessa käytiin myös katsomassa Vesivius ja Pompeii, joka tuhoutui kun Vesuvius purkautui. Ihan ok jännä homma, kaupunki oli yhtä rauniota ja sitten alkoi sataa vettä.


Pompeii


Vesuvius

Matka jatkui seuraavaksi kohti Barlettaa, joka sijaitsee Italian itärannikolla. Oli todella hienoa ajella vuoriston läpi, jotka sijaitsevat Italian keskellä.


Viinitiloja, viinitiloja kaikkialla!

Koska sesonki ei ollut ihan vielä alkanut, saatiin varsin henkilökohtaista palvelua joka paikassa mihin mentiin. Rantabaarin omistaja oli juuri saanut läjän ostereita, joita sitten siinä availtiin ja maisteltiin samalla kun naatiskeltiin olutta. Paikallisessa kalaravintolassa tuotiin iso kärry kalaa noka neteen, josta sitten saatiin valita, että mitä kokki pistää pannulle tirisemään. Ja on varmaan sanomattakin selvää, että viinit oli aivan perkeleen hyviä (mitä nyt tälläinen maalaisjuntti voi viineistä jotain sanoa :) ).


Nyt naatitaan!


Löyty sieltä nähtävyydeksi tuollainen linnakin.

Tästä seuraava pysäkki oli Pescara, johon oli matkaa n. 200km. Onneksi uudenkarheassa vuokra-Golffissa oli ilmastointi, koska lihavilla pojilla tuli todella kuuma Italian helteissä. Ja jälleen kerran maisemat oli aivan todella hienoja.


Word...

Pescarassa käytiin meressä uimassa ja syötiin porukalla ihan ensimmäistä kertaa ihka oikeaa hummeria! Tarjoilija oli tosi rento ja hauska ukkeli, joka kovasti koitti neuvoa tolloja suomalaisia, että miten sitä hummeria oikein syödään ja miten se kova kuori leikataan auki. Onneksi rafla oli muuten ihan tyhjä, koska meidän porukka aiheutti aivan uskomattoman määrän pahennusta kyseisessä mestassa. Hienona esimerkkinä esimerkiksi tapaus, jossa Olli ampui Eeroa hummerin saksella paitaan.


Ihhihih kylmää vettä! :3


Rantabaari


Kolmen annoksen hummeri-illallinen maksoi 25 euroa. Italia on hieno maa. :)

Toiseksi viimeisenä päivänä arjen antisankarit ajoivat takaisin Roomaan, jossa yöpymisen jälkeen lähdettiin takaisin kohti pohjoista: Olli Tanskaan ja Eero ja Pauli Suomeen. Nyt Ollilla ja Tonilla on enää pari päivää täällä pottusuiden maassa, ennenkuin otetaan kone kohti sinivalkoista Suomea. Tästä vielä varmasti tehdään oma postaus joten ei muutakun kuulemisiin. :)

ps. buon compleanno Leena!
pps. Hyvät Suomen ystävät, nähkäämme kaikki Sodankylän Midnight Sun filmifestivaaleilla!

1 kommentti:

  1. Ollu giitu Olli! :) Täällä on jo festaroinnit käynnissä, hipit on vallannu kylän! Tuu pelastammaan!

    VastaaPoista