tiistai 31. toukokuuta 2011

Grüsse aus der Schweiz!

Koska Ollikin sai tänne leuhkia ulkomaanmatkailuilla, myös Toni läsäyttää jotain pikku kivaa peliin. Otsikosta jo näppärimmät voivat päätellä että tämänkertainen postaus käsittelee ainakin jollain tasolla Sveitsiä. Sinne piti päästä kaveria moikkaamaan, eikä siinä muuta kuin lentämällä viideksi päiväksi tutkimaan linkkuveitsien luvattua maata. Jo lentomatkan loppumetreillä pystyi huomaamaan, että ollaan saapumassa kohteeseen; lumihuippuisia vuoria ei ainakaan kotona päin liikaa ole, ellei heinäpään "laskettelukeskusta" talvisin lasketa mukaan.. Zürichin lentokentältä kun asteli ulos ja lähemmäs 30 asteen lämpöinen tuulahdus iski päin, alkoi lomafiilis kummasti nousta. 


Tukikohtana Sveitisissä toimi pienehkö n. 30 000 hengen kylä nimeltä Chur, joka sijaitsee alppien keskellä n. 120 km Zürichistä itään. Ajomatkan aikana leauat lokstahteli useaan otteeseen katsellessa lumihuippuisia vuoria, vesiputouksia ja vihreävetisiä vesistöjä. Paikan päällä Churissa ei juurikaan mitään suurempia aktiviteetteja ollut, mutta käytiinpä ihka oikeassa "tunturipurossa" uimassa, vai oliko se joki? No kuitenkin, sen verran voin paljastaa että kun lumi sulaa vuorilla ja virtailee alaspäin, nii ei se vielä hirveän lämmintä ole;)

Kuvassa joki Churin läheltä, hiekka oli tietenkin valkoista.


Ensimmäinen matkakohde paikan päällä oli lilliputtivaltio Liechtenstein. Erittäin kaunis paikka myös, ja meiningistä huomasi ettei siellä mitää köyhiä olla. Jotain kertoo paikasta muunmuassa se, että huonekalujätti Ikean pomo Ingvar Kamprad lepuuttaa rahojaan kyseisessä valtiossa sijaitsevassa pankkiholvissa..

Liechtenstein.

Myös mainitsemisen arvoinen paikka oli lähes Italiassa sijaitseva kaupunki Lugano. Lugano poikkesi heti Churista siinä, että kieli vaihtui saksasta italiaan. Myöskään palmupuita ei liikaa Churissa ollut, ja Luganossa oli heti pientä välimeren tuntua. Siellä vuokrasimme veneen ja lähdimme lillumaan lake luganon vihreille laineille. 27 astetta lämmintä, veden lämpötila mukavan lämmin ja maisemat mitä mahtavimmat. Onneksi aurinkorasvat ei ollu unohtunu, muuten ois saattanu nahka hieman punottaa illemmalla.

Lake Lugano

Sveitsi oli kokemuksena mahtava, ja suosittelen kaikille lämpimästi tsekkaamaan alppiseutujen maisemat. Over and out.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti