torstai 5. toukokuuta 2011

Hampuri ja Amsterdam, CHECK!

Noniin, kauan odotettu ja jo eeppiseksikin mainostettu postaus Hampuri-Amsterdam reissusta lävähtää eetteriin. Reissuun lähdettiin kokoonpanolla 2 ranskalaista, saksalainen, 1 latvialainen(ainoa kauniimman sukupuolen edustaja) ja tietenki über-travellerit Suomesta. Pääsisäisviikon maanantaina sitte otettiin kamat kantoon ja lähdettiin junailemaan kohti Hampuria, johon päästiin yllättävänki vähin ongelmin. Kun päästiin paikan päälle, tuli heti sellainen olo että nyt ei olla ihan kotona Oulunsalossa. Saksan toiseksi suurin kaupunki, väkiluku kolme kertaa suurkaupunkimme Helsingin verran.
.
Hampurissa löydettiin reissun parhaat ruokapaikat, hinnat ei ollu mitenkää älyttömät ja safka oli kyllä erinomaista. Nii ja sitte se yöelämä. Hampurihan on kuuluisa jo Irwinin laulusta "St. Pauli ja Reeperbahn", joten sehä oli jo kansalaisvelvollisuus käydä tutustumassa kyseiseen alueeseen. Ja olihan se näkemisen arvoinen, koko St. Paulin alue on täynnä yökerhoja, uhkapelejä ja tietenkin maailman vanhimman ammatin harjoittajia. Suomessa laki vähän rajoittaa tätä ammattia, nii olihan se Suomi-pojalle aluksi aika shokki nähdä näitä "ilolintuja". Mutta siellä ois ainaki saletisti natsannu!

Hampurissa vietettiin 3 päivää, jonka jälkee nokka kohti damia. Säästösyistä matka taittui bussilla, joka oli sen verran tuskallista touhua että Team Finland joutui ottamaan ensimmäiset hirvilimuryypyt jo bussissa. Muuten päästiin perille aika mukavasti, ja koko viikon jatkuneet huippukelit jatkuivat. Amsterdam oli kyllä aika hieno mesta, kun aattelee että suurin osa kaupungista on rakennettu meren päälle. Huolimatta siitä että kaupunki on tunnettu osaltaan myö huorista ja hampusta. Ihmiset liikku ympäri kaupunkia kanaaleja pitkin, ja pitivät bileitä veneissä. Hampuria ja Amsterdamia yhdisti myös aika pitkälti sanonta "rahalla saa ja hevosella pääsee". Damissa vielä piirun verran pistetty paremmaksi, coffee shoppeineen ja sienikauppoineen.

Mainittavia paikkoja Amsterdamista oli ainakin kanaalikiertoajelu, Anne Frankin museo ja Red light district, jossa neidit asui tosi pienissa punaisissa kopeissa ja vilkutti ja hymyili nätisti miehille. Ainakin Ollille Amsterdam oli kaunein, eteläisin ja isoin kaupunki missä on koskaan käynyt. Ehdottomasti pitää vielä joskus vierailla uudestaan.

 Romanttinen hostellihuone Hampurissa
 Sikatalo sisältä. Perkeleen hyvät sapuskat ja hintahaitari oli 5-10e annokselle ja kaljakannu 9e.
 Sikatalo ulkoa.
 Se kuuluisa Reeperbahn Hampurissa.
 Chillaa lungisti, biletä villisti.
 Dollhouse-posetus
 Suomea, Suomea kaikkialla!
 Kanavan vieressä asuvia ihmisiä. Vitun köyhät!
Daniel, Olli, Adrien, Toni, Elina ja Clément

 Se oli se päivä kun Olli rakastui saksalaisten juniin ja niitten tarjoilukärryihin. 4cl Jekku 1,8e

 Hampurg Sv Arena
 Ihan jäätelöä vain syötiin.
 Hampurin kaupungintalo.Aivan perkeleen hieno!

 Mistä tietää että ollaan Hollannissa?
 Keskustan ostari josta pikavisiitin jälkeen voidiin todeta, ettei se oltu tarkoitettu opiskelijoille.
 Sääliksi kävi ukkoa.
 Coffee shop Smokey
 Hypättiin maailmanpyörän kyytiin joka nousi 60 metrin korkeuteen. Joka puolella näkyi kaupunkia silminkantamattomiin.
 Romanttinen maailmanpyörähdys :>
 Kanaaliajelu oli aivan todella hieno kokemus ja sitä kautta oppi tuntemaan kaupungin melko hyvin. Plussana oli se, että kuski heitti välissä todella hyvää läppää ja soitti Backstreet Boyssia. :)
 Lempipaikkani kiertoajelulla: Kaupungin torni, jota yritettiin vuokrata monta vuotta, ja lopulta homomuslimit vuokrasi sen aivan pilkkahintaan. Voiko randomimpaa enää olla?
 Amsterdamissa joukkoon liittyi kolme ranskalaista lisää. Chillailtiin puistossa, ja suomalaistursteja näkyi vaikka kuinka paljon.
 Anne Frankin talo. Sisällä oli museo, mutta siellä ei saanut ottaa valokuvia. Mahtava kokemus, toimitus suosittelee.
 Lisää kahviloita
Lopuksi yöbussilla takaisin kotiin. Huippu reissu, onneksi tuli tehtyä. :)

1 kommentti: